Saftig banankaka
Mycket god och saftig banankaka som passar bra som efterrätt med en klick grädde eller glass. Den här kakan är perfekt att göra om du har överblivna bananer med brunt skal som inte är så roliga att äta men perfekta för den här kakan.
Tid: 1 timme, varav 45 min i ugnen
ca 12 bitar
Ingridienser
- 3 ägg
- 2 dl strösocker eller 1 dl brun farin strö + ½ dl råsocker + ½ dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 krm salt
- 4 väl mogna bananer
- 1 dl flytande margarin
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- vispad grädde eller glass
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt. Använd gärna elvisp som du kan använda för hela detta recept.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt och rör till en jämn smet.
Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmoset, flytande margarin, vetemjöl och mjölk och rör allt till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 22 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 45 minuter.
Låt kakan svalna några minuter. Vänd sedan upp den på ett fat. Lägg formen över och låt svalna till rumstemperatur.
Smart, måste jag prova nångång. Tycker det är jätteläbbigt att äta bruna bananer. de är så söta & tråkiga.
Kraaaaaaaam