Kärlek till sjukhus, NOT!

Efter en sjukt trevlig helg med besök i metropolen Rabbalshede som slutade i söndagsmys med Marty så är det ju inte konstigt att måndagen börjar med huvudvärk, hosta och ångest.

Sjukhuset idag
Gick väll ganska käpprätt åt helvete, med bula på ådran och stick i två fingrar. Trodde jag skulle svimma men lyckades låta bli. Tur det.
Så nu sitter jag här med två ömma fingertoppar och en smärtande hand.
Tanten som skulle ta provet började med stt sätta en kanyl i handen för det var rätt många rör jag skulle ta (5 stycken)... när hon tagit ett och ett halvt blev det en stor bula på ådran som gjorde jätteont så hon fick sluta. Hon letade efter kärl i armvecken men de tycktes inte vilja vara med längre så hon gav sig på fingrarna i stället... när hon fått ut ytterligare ett och ett halvt rör blev det till att ge upp. Jag var kallsvettig och mådde inte toppen.
Efter sjukan åkte jag till skolan och jobbade lite med utställningen vi ska ha... efter det gick jag, Justine och Anna på knalle, slutade med att jag och Justine hamnade på Ica Maxi och köpte både mat, filtar och kläder! Mycket najs
Köpte en brun tunika som jag är fullkommligt kär i nu! Ska ha den på lördag när jag ska på födelsedags-hejdå fest! Mycket bra, mycket bra.

Pratade med mamma innan idag med, kanske har fått jobb på hennes jobb! Ska bli kul! Ska åka runt i stan och ta kort och skriva och sedan lägga upp det på hemsida... najs najs! Spännande att ha mamma som chef    ; )

Nu har jag pluggat och ätit lite.
Ska fortsätta plugga nu tror jag, men det gör rätt ont att skriva... Jäkla cp sjukhus, att de aldrig ska göra, eller säga, något bra!?
Hoppas bara proverna är bättre än förra gången... annars ballar jag ut!

Trött

Observationshelvetesrapport och portfuckingfolio har tagit större delen av min eftermiddag.
Innan plugget blev jag ett par byxor rikare, eller fattgare, beror på hur man ser det!
Nu är jag trött, hes, lite febrig och omotiverad och bloggar i reklampausen på Gray's som är otroligt bra.. fast nu var det ju dummt att blogga i denna paus eftersom jag är otroligt kissnödig... hoppas kunna hålla mig till nästa!


Jag saknar dig



Exets lilla ex tog vännen min kärlek och jag är rädd, men inte arg, fast schockad.

Pissjocke - Pinoccio

Biljetter till helgens resa till Rabbalshede är nu bokade! Ska med min lilla Justine hem, ska bli så roligt!

Idag har jag tillsammans med en barngrupp och några andra pedagoger varit nere i stan för att titta på Pinoccio, eller Pissjocke som han numera heter och leka lite i stadsparken. Barnen upptäckte snabbt när vi var vid statyn att han luktade fruktansvärt illa, och tjatade om det i säkert en kvart innan jag, lite smått otåligt, gick fram och luktade jag med.
Och mycket riktigt, Pinoccio behövde byta blöja.

Hur kul är det på en skala då?
Statyn, som faktsikt är 9 meter hög och rätt fin, stank piss och har bara stått sedan i fredags... vilket välkommnande.
"Ja vi har fått en skumm staty, vi måste pissa på den!" Hur tänker folk!?

Jag har iof varit och klättrat på "Den late studenten"... men jag pissade minnsann inte på honom! (tror jag inte)

Nej, detta med statyer är la både bra och dåligt...
finns hur många som hällst i Borås men ingen är särskillt snygg, eller fin... eller så. Eller jo, jag gillar Jättekaninen i stadsparken och "Ute" - ett barn som står och tittat ur över viskan i overall och vantar och så... har hört att han är till minne för ett barn som druknat i viskan där vid busstorget, men vet inte om det är sannt.

Nej men nu ska jag sova. Blir att gå upp klockan 05.30 i morgon för att åka till de små barnen på VFU:n.
Roligt men jobbigt

Apoteket sviker oss alla

Denna natt bjöd inte på mycket sömn.
Jag satt i stället i köket med en flaska vatten, en ask med halstabletter och ett paket alvedon, tror ni att det hjälpte mig något? - Nej. Jag är härmed sjukt besviken på apoteket, vars halstabletter fungerar lika bra som läckerol... fnys! Inte änns bafucin hade de inne, katastrof. Jag är sjukt besviken.
 Så det blev ungefär en 3 timmars sömn innan klockan ringde och det var dags att bege sig till VFU:n...
... nej, jag ringde och sjukanmälde mig för att få sova och hoppas på att jag ska klara av resten av veckan.
Vore sjukt jobbigt att ta igen en massa dagar i sommar, eller i höst, så hoppas på en lång natt med god sömn och en ny hals i morgon när jag vaknar.

Men innan natten stundar ska jag, tillsammans med hela Hässle, slänga skräp.
Idag är det nämmligen "skräpslängardag" här. Kanoners! Man bär ut all skit på gården så kör de bort allt sedan, skönt!
Hoppas bara de sorterar lite... jag menar... på något sätt? Typ glas vs. trä och metall? Annars tänker jag nog bära bort allt mitt skräp till innsammlingen ändå. Sjukt ovärt annars!

Nej men om man ska diska med?
Är man två blir det minst dubbelt så mycket disk, bara så ni vet...

Tomt

När sängen är som tommast och lägenheten är alldeles för tyst,
då vet man att man haft en bra helg som man sent kommer att glömma.

VFU-besök

Idag hade jag VFU igen och inte nog med att jag skulle ha planerat en aktivitet och utföra den så skulle jag bli observerad och utvärderad med... jisses. Jag var sjukt nervös när klockan började närma sig 10.30 och mitt besök skulle komma.

Så klockan 10.30 kom det en glad och fullkomligt underbar "tant" in och presenterade sig som VFU-besökare.
Jag kände mig sjukt lättad och jag satte igång med det jag skulle göra, väva med två av barnen.

Efteråt hade vi ett samtal Besökaren, jag och min handledare.
Det känndes jättebra, hon var väldigt possitiv och tyckte verkligen att jag gjort bra ifrån mig. Min handledare höll med, som tur var.
De uppmuntrade mig en massa och komplimerade mig och jag känner verkligen nu att jag vill börja jobba på riktigt! Ser så fram emot det! Så glad över att de tycker att det funkar så bra, och att de tycker det passar mig...
Pepp som tusan!

När jag kom hem sov jag ett tag... tills Marty ringde och väckte mig det aset, hehe, då pluggade jag ett tag till tentan som är på fredag. Lite gett upp hoppet om den, så sjuukt mycket hela tiden! Jag hinner inte med allt!

Så var jag och handlade en massa mat på ica... för att soldaten inte ska behöva svälta i helgen.

Nu längtar jag bara till helgens alla påhitt!

Dagens Lista

Observationsrapporten

Frukost

Kolla jobb

Observationsrapporten

Sortera in papper i pärmar

Tenta

Lunch

Duscha

Tenta

Knalle med Justine

Tvätta 18.00

Observationsrapporten

Tvätta

Observationsrapporten

Tenta

Tvätta

Tenta

Kvällsmat

Tenta

Tvätta

Tenta

SOVA

 


Helg

Fredagens maskerad var rolig, men det var rätt taskig stämmning så när Justine åkte hem för att sova ut innan helgens paddling så drog jag hem till Sara och Oscar, där fanns även Helen. Vi snacka en stund och hade det trevligt innan jag och Helen gick hemmåt.

Lördag morgon ringde klockan och usch va trött jag var! ställde om klockan och bestämde mig för att äta frulle på bussen till Jönköping i stället, riktigt skönt att sova...
Väl framme och hemma hos mamma var det bara att vända och gå tillbaka till stationen för att träffa Nalleni (granne från landet/barnvakt/vän) och hennes Chris som lämnat Malmö för en helg i Jönne.
Vi käkade på piren, alla utan mamma åt pasta, hur gott som hällst!

På eftermiddagen satte jag mig i bilen, som förvandlats till en bastu, för att åka mot Nässjö att fira Martin och Daniel som fyller år idag! Festen var rolig, mycket roliga människor! Men Martin van än en gång på pappkasseleken... jag kom tvåa! På natten blev det 5 minuters film sedan sussade vi sängen... haha

Söndag var det städa på morgonen... jisses vad det såg ut! Värsta karatefyllan kunde man ha trott om man inte visste...!
Sedan pluggade vi ett tag... så började jag spela BeJeweled 2... och Martin sov, jäla latmask! haha
Men vi var duktiga och åkte till ica för att panta flaskor och köpa solkräm till Martin. När vi kom tillbaka blev det grillad kyckling med potatisgratäng, mumms!
Efter en liten stunds pluggande så satte jag mig åter igen i min bastu för att köra hem till mor min.
Men mor min var inte hemma och jag vart rastlös som få så jag kollade med Josie om hon inte ville gå en sväng med mig i den härliga kvällssolen, och det ville hon som tur var! Vi gick en sväng ut på piren, sedan bort längst vätterstranden, satt en stund i liljeholmsparken, gick utmed rocksjön och sedan över på munksjöbron, shell och köpte dricka, satte oss på en parkbänk vid Idas skola. Det var sjukt gött. Vi uppdaterade varandra om vad som hänt och pratade både bra och dåliga minnen... mycket trevligt, tack för detta!

När jag kom hem där sent på kvällen kilade jag in och prata med mamma som halvsov och Moltas som kved.
Den lilla tissen har nämmligen trillat från balkongen, min mamma bor på våning 3... Så han hade ont i hele kroppen tror jag. Men han åt och drack när mamma kom med det till honom, men röra sig ville han inte.
Stackars katt!

Måndag morgon blev att gå upp tidigt med, kolla till katten som fortfarande kved och packa ihop för hemresan.
När jag kom till Borre blev det att med en gång gå och lämna in Färg och form portfolion och sedan hem och skriva på observationsrapporten och plugga till tentan hela dagen.

Kvällen tillbringades med Helen! <3
Vi gjorde ett tappert och svettigt försök att få tag på biljetter till fotbollen men lyckades tyvärr inte... ledsna gick vi mot stan och korsade mellan alla som var på väg mot arenan.
Vi köpte lite nötter och vindruvor på ica och gick hem till Helen för att slinga hennes hår. Så nu är min babe ännu lite blondare och jag fick helt plötsligt lugg! Haha... så kan det gå när vi är i farten.
Vägen hem till mitt var total istid! Jag trodde jag skulle bita av mig tungan i min okontrollerade tandhackning! Galet så kallt det var!
Men jag ringde Martin så jag glömde nästan kylan.

Nu ska jag sova, klockan är alldeles för mycket för att orka fortsätta plugga och nu har jag inget mer jag känner att jag vill skriva om för tillfället.
Så god natt mina kära.
och glöm inte kolla bilder från helgen på min bilddagbok!


På begäran

Jag måste åter igen få förundras av det otroliga vädret! Fantastiskt!

Det händer massa saker hela tiden, men orkar inte skriva... men nedan följer lite av vad som händer i mitt liv för tillfället:

I går tillbringade jag halva dagen i sängen med plugg och andra halvan med min Hirén! Du är fantastisk babe! Så otroligt många blonda moments hade hon i går, ni anar inte!  : )
Senare frammåt kvällen kom vi på att vi skulle ha picknick med Sara och Oscar, så det blev det! Vi köpte massa nyttigheter, typ frukt... och nötter som Sara inte fick äta. Stackarn. Men kul hade vi! Det måste vi göra om!

Jag måste bara skriva att jag hatar skolan just nu...
vi går i skolan typ 4 veckor till och då ska vi hinna med:
  • portfolio för färg och form
  • observationsrapport
  • momentplanering för VFU
  • salstenta
  • VFU
  • utställning
  • portfolio för textil
  • uppsats
Det är galet!

Något annat som är galet är känslor, jag dör tror jag.

Så kommer återigen en händelserik helg... På fredag blir det maskerad, mycket trevligt! Jag ska va humla.
Lördag blir det födelseferre i Nässjö för Martin och Daniel, ska bli kul! Och innan det ska jag träffa min Nalleni och hennes nya Boyfriend! Spännande värre!
Söndag blir ju transportdag då... Och plugga måste jag med, hela helgen...

... och nu ska jag fortsätta med det där pluggandet, och äta pannkaka!

Utmanad

Jag blev utmanad av Josefine

Tre namn du går under:
1) Emma
2) Woopsan
3) Ems


Tre saker som skrämmer dig:
1) Ensamhet
2) Sjukdomar/sjukhus
3) Kärlek


Tre saker du har på dig just nu:
1) Linne
2) Bh
3) Trosor


Tre av dina favoritlåtar just nu:
1) Bubbly - Colbie Caillat
2) I'm yours - Jason Mraz
3) ELVIS


Tre sanningar om dig:
1) Jag tvekar på allt och alla, alltid.
2) Jag tycker om att vara ensam, bara jag valt det själv
3) Jag är sjuk och hatar det


Tre av dina intressen:
1) Sy
2) Musik
3) Lata mig i sängen med en film


Tre saker du verkligen vill ha just nu:
1) Pengar
2) Svar på mina frågor
3)


Tre människor du utmanar:
1) Saris
2) Helen
3) Oscar


RSS 2.0