Väderomslag

Dags för en liten uppdatering kanske?

I lördags var jag bartender på Lisas brors 30års fest, grymt kul men uj så trött jag blev frammåt natten, så åkte hem ganska tidigt. Somnade på en gång och vaknade på söndagen med huvudvärk, snuva och en klump i halsen, inte kul! Men det var det nästan värt, förutom alla så satar... (knott alltså)

Oj så kallt det belv helt plötsligt, solen försvann, regnet och åskan kom... skönt faktiskt. Min näsa tackar för detta, eftersom sol och snor är en otroligt jobbig kombination... men det ska nog gå över snart! Tryckande värme är härligt, men jobbigt.
Nu rensar det upp i luften i två dagar med regn sedan blir det fint igen på torsdag då mamma kommer! :)

Sommartorsdag blir det och där träffar jag även min lilla Dunis!

Sitter och sms:ar med Juggi med, våra planer att ses i sommar verkar inte gå ihop alls :/ inte kul!
Kom även på att vi är i Nässjö då hultsfred är, och kommer alltså inte kunna träffa Sara och Oscar då heller...
Kommer nog inte kunna gå på Allesandras fest heller, tråkigt... men vi ska ju (förhoppningsvis) hänga till hösten då hon nog börjar på högskolan här! Ska bli såååå kul att kunna umgås igen!

Käns som den bästa och den sämsta sommaren på samma gång.


Jag har noll motivation att skriva nu, så... jag ska sluta. Snart.

I morgon ska jag jobba igen, skönt men jobbigt... lite rastlös av att gå hemma men kommer nog bli ganska ansträngande i hals och näsa igen, men jag hoppas på en lugn dag!

På förmiddagen idag så cyklade jag till knalleland för att köpa ett parasoll till balkongen föresten, as bra blev det! stolt är jag. Så när mamma är här blir det allt till att sitta där ute och grilla och äta! :)

Och på tal om att äta så åt vi den ultimata sommarlunchen idag;
Pannkakor med hallonsylt, grädde och svenska jordgubbar - mumma!

Midsommar i Norge



















En midsommar i Norge och jisses så bra vi hade det!
Tiden i bilen var inte så farlig man kunde tro, det gick riktigt bra! Man var lite seg i kroppen men det var det värt!
Vi bodde alla i Daniels lilla lägenhet, trångt men mysigt! Åt på Daniels jobb, gott! Firade midsommar med en svensk familj, supergod mat och väldigt trevligt sällskap! Sjukt härlig utsikt och en helt fantastisk strand vi besökte två gånger. Utsikt, värme och mmmh!
Världens godaste pizza åt vi med...
Blev utflykter i stort sätt varje dag, vilka fantastiska berg, och vattenfall! Väldigt fotovänligt!
Hemvägen blev dock lite problematisk med bensinstopp, precis utanför Borås haha... men det gick bara bra snälla Ida kom med en dunk så vi kunde köra den sista kilometern till bensinmacken!
Well, resan var fantastico!

"...vi sitter i samma bil"

Japp, tidigt i morgon bitti (i natt enligt mitt tycke) åker vi till Daniel!

Stavanger är resmålet, restiden är femton, f-e-m-t-o-n, 15 timmar... KUL
Jag har laddat med bok och letar nu efter min sudoku bok, den finns här i lägenheten tror jag... Men men. Vi är ju fyra som kan köra så det blir att vi turas om lite, skönt det med, så man inte bara sitter stilla, mycket skönare att faktiskt köra bil och inte bara åka.

Norge i midsommar alltså, ska bli toppen! Jag har inte träffat Daniel på jättelänge och det var ett tag sedan jag var i Norge med, så detta blir nog as bra.

Kamerans batteri ligger på laddning, många kort lär det bli...

Väskan är packad.

Kylskåpet rensat på allt som inte kommer hålla sig och soporna ska snart bäras ut.

Snart ska jag även krypa ner i min varma sköna säng och tycka synd om mig och min trötthet som uppstått pga två dagars utbildning på jobbet... tänk att det är så svårt att sitta på föreläsningar 8-16 när man är student ;)
Nej, inte kul.
Och kan faktiskt inte påstå att jag lärt mig överdrivet mycket. Det jag lärde mig något på var deligeringen och lyfttekniken... så de två passen ger jag tummen upp för! De andra vet jag inte.... speciellt inte den om kost, "det finns omättade fetter, man ska äta mycket protein, gammla gillar kräm och kaffe" ungefär vad man fick ut, och inte direkt några större nyheter.



För att byta ämne helt så saknar jag alla mina torsdagsvänner! (ni är mina vänner hela veckan såklart, men ni betyder som mest på torsdagar, hihi) SÅÅÅÅ tomt här i Borran utan er, hur fasen ska jag klara mig!? Funderar på att boka upp alla mina lediga dagar på er brudar, men de är tyvärr inte så många... men jag ska försöka!

Saknar min lilla mini, ISLAND baby!? Hur tänkte du där!? Jag kommer brodera mig blodig i väntan! Och min Saris, vem ska jag nu kunna sucka över sambos med, eller gå till skolan med, eller fråga massa saker, eller fika med? Och Hirri min galna kvinna, borran kommer bli för lugnt utan dig! Och Dunis, prisaren, med håriga tights, bäste dagssteget och alltid ett eget ordsspråk att ta till! Och Holly, med sina pojkvänner och novell och spaning på biblioteket! Och Alisah med frächaste lägenheten och bästa musiksmaken! Och lilla Pixie med bara en lever, det är inte lätt att leva... Och min Malin som ska bli min nya granne och som ska hänga med så ofta det går!
Kort och gott: jag älskar er och saknar er!


Vilodag, nästan...

Idag är det redan måndag. Är ledig från jobbet så har precis krypit upp i soffan med frukost.
Helgen i småland/skåne har varit jättebra!
Fredagen bjöd på den långa resan ner till Trelleborg, en full men glad student i spöregn, ALLT var blött. Tur att vi inte bytte om till utspringet utan bara till mottagningen... Dock låg hans nya mobil i fickan, och den dog... inte kul.

Lördagen samma sak, fast studenten hade inte kommit hem från festen när vi åkte den långa vägen tillbaka till Nässjö igen. Väl framma tror jag att vi alla sov i en timma eller två...
På lördagskvällen var jag och han hos kusinen Josephine (som fyller år idag, Grattis!) och hennes sambo Christian. Vi pratade en massa, åt chips, godis, vindruvor och kex, drack vin och slökollade på tv. Mycket trevligt!
Söndagen blev en tripp till mammas koloni, med fika och trädgårdsarbete innan spöregnet.
Då blev det in till stan och äta mat, vi åt på Liban Deli, mumma!


Sedan hämtade han och hans mamma, pappa upp mig och vi körde vidare till Borås.
Jag hade sjukt ont i huvudet och gick och la mig på en gång, nästan... sov som en stock hela natten.

När vi kom hem och plockade undan posten hade jag fått ett arbetschema från borås djurpark... kul, visste inte äns att jag fått jobbet, men nu har jag ju redan ett så har jagat peronen som skickade det för att säga att det var kul att jag fick ett schema när jag inte hade fått jobbet... men men.
Personen blev förvånad och sa att de hade markerat att de ringt mig och att jag sagt ja... men ikke.

Nej nu ska jag packa upp min väska och fixa lite innan det är dags att handla... kylskpået är näst intill tomt.

Nässjö

Tog oss lite över 3 timmar till småland i går, men Plåster var jätteduktig och tyst hela vägen!

Ja, nu så sitter jag i soffan i Nässjö, ätit frukost och ska snart göra mig klar för att åka till skåne för studentfirande!
Martins kusin tar studenten.

Glömde laddaren till kameran, typiskt.
 Men men, detta ska väl gå bra ändå.

Funderar på om jag verkligen ska ha klänningen jag sydde eller om jag ska ha nått annat.... ångest.

Nu ska jag dricka mitt te.

Som om allt var mitt fel

Nu är jag sur som ett bi, och lite ledsen.
Ska gå och lägga mig och läsa bok/sova.

Orkar inte mer idag.

Söntaak

Jo, idag har det blivit söndag redan och i morgon börjar jag jobba!
Lite smått nervös men jag tror det kommer att bli bra... vet inte vart jag ska "samlas" så måste ringa innan jag börjar så jag vet vart jag ska!

Idag har jag hunnit med mina växter... känner mig alldeles huslig när jag fixar med dem, lite skit under naglarna och mycket omtanke... jag kanske borde blivit trädgårdsmästare ändå. Satte ett skott i ett glas vatten för några veckor sedan som rotat sig så satte det i kruka idag, fint blev det, och kul är det.
För några dagar sedan hittade jag en sorterstation ca 100 meter från vårt hus, så den har vi besökt idag, hade 4 kassar med glas och tidningar i klädkammaren men vi har inte orkat gå ända till skolan med dem, men så fann jag den där lilla stationen, inget mer släpande, lovely!

I går planerade vi sommaren lite till och jag längtar så sjukt till alla småresor vi ska göra!
Vi börjar vårt resande på torsdag med att åka hem till Nässjö och därifrån vidare till skåne på studentfirande. Ska stanna i skåne till lördag då vi åker tillbaka till Nässjö för att slappa loss lite, skönt skönt. Söndag ska jag (kanske han) till mamma och det blir säkert till att dra ut till kolonin och fixa lite, tapetsera loftet kanske? eller måla uthuset? vi får se vad mamma har i åtanke...

Idag har jag, bland alla växter, syndat.... hehe... jag har köpt kläder... illa. Men behövde faktiskt lite nya underkläder. OCH på tal om underkläder vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det med klänningen jag sydde (jag tackar alla för komentarerna förresten) för jag är absolut inte ett fan över att inte ha BH... men jag har en sån silikon-bh som man bara har på brösten, så det blir nog den.
Kan man ha vita leggings till klänningen? hellånga eller till knäna?

Note to self: ta med alla kläder från mamma hem till Borås

Nu när klänningen är klar vet jag inte riktigt vad jag ska göra längre... den gick ju ganska snabbt att göra men det var något att tänka på och pyssla med... någon som har ett förslag på vad nästa projekt kan bli?

Nu ska jag rota i frysen efter vad som kan ätas till lunch.

Äntligen!

Idag finns många äntligen att götta sig med:
  • Äntligen gjort klart åtgärdsprogrammet i skolan, med redovisning och allt, fick G!
  • Äntligen fredag!
  • Äntligen slut för terminen!
  • Äntligen inge mer Ann-Christine...
  • Äntligen borta från vissa i studiegruppen
  • Äntligen "sommar"
  • Äntligen fick jag äta lunchbuffé på The Golden Elephant
  • Och sist men inte minst: Äntligen har jag sytt färdigt min klänning!

klar


klaar

Pose for life.

Snyftartorsdag

Herregud vilken dag det kommer bli...
ska snart jobba, ska stänga förskola/fritids där jag haft praktik... lite nervös!
Sedan blir det snabbt hem och duscha och byta om för att ha förfest här hemma.
Och vilken förfest det kommer bli.... snyftarfest... sista torsdagsklubben för i år, sedan ses vi inte fören i januari...!
Men vi som stannar får fortsätta med våra torsdagsklubbar ändå, men det kommer inte att bli det samma!

Nej.. jag blir alldeles deprimerad av detta...

snyft.

Sommaren -09

5/6 - skolan slutar
8/6
- jag börjar jobba
11/6-14/6 - vi åker till Nässjö och vidare till skåne för att gå på studentfirande
18/6-22/6 - åker vi till Norge för att hälsa på Daniel!
1/8 - åker vi till göteborg, ev. övernattning?
16/8 - jobbar jag min sista dag!
22/8 - faddermöte
24/8 - skolan börjar

Massa jobb, liite ledigt...
Men för alla "där hemma" så kommer jag troligtvis hem helgen v.29 och typ hela v.34

Nu ska jag fixa frukost!

RSS 2.0