Vårdbiträde

Festen började i torsdags.
Jag, Sara och Helen träffades för att äta på viskan, snacka skit och skvallra en massa. Jag skrev även ut min portfolio, tack Sara för lånet av er pratande skrivare! Den är lite läskig tycker jag.
Så käka jag och Sara hamburgare och så skulle vi alla "smaka" på vinet... sluta med att flaskorna va toma och vi alla sussade sött i Saras säng!

Min klocka ringde 08.00 och hjälp va trött jag var!
Inte nog med att jag låg o knuffades i mitten skulle de snarka båda två!
Och de behövde ju inte gå upp förens vid 11... usch.
Men redovisningen av portfolion gick nog rätt bra ändå... visste inte vad jag skulle säga så fick la improvisera lite, men det funkade nog. Hoppas jag.

På kvällen blev det som sagt hem till Sara igen, på tjejkväll.
Vi laga mat och hade det gött alla! Finns en underbar film som får mig att skratta vid tanken inspelad från kvällen, mycket värd att se!! Haha.
Vi var även ute på Harry's... Sara fick för mycket av det goda och fick följas hem av Helen innan jag joinade dem.

Dagen idag började av att Saras mamma ringde och var på väg dit, blev att gå upp och städa och diska lite... Stackars Sara mådde INTE bra.
Eftermiddagen och kvällen blev hos mina älskade grannar! Ni är fantastiska.
Mycket dramatik blev det dock, och nu är jag orolig!

Nu ska jag snart sova tror jag.

Onsdag?

Idag var det onsdag igen, tydligen. Jag har blivit helt veckovild igen... Påskens alla lediga dagar som ställde till det för mig ännu mer tror jag...
Idag har jag några saker att ta upp på min lista så...
... jag börjar med att berätta att gårdagskvällen spenderades med Saris! Henne saknar man ju hela tin! Mycket trevligt, hon vet hur hon ska göra mig glad hon! Glass och prat i soffan, iof varvat med en del plugg med fokus var ändå på glassen här! När jag gick hem frös jag ihjäl, missade bussen vid skolan men hann gå i fatt den till busstorget, lyckan var stor när jag kännde hur mina ben (eller ja, det högra) tinades upp av bussens element som var på för ovanlighetens skull!

Dagen idag började med tenta, alltid lika kul...inte. Men jag tror nog det gick bra ändå! Jag hoppas det i alla fall... Började nästan i katastrof när jag rotade i väskan och letade efter mitt pass, man måste ju legitimera sig, men jag kom på att jag ju har körkortet! Skratt.
Annat som var skratt var att man var tvungen att sitta i 40 minuter... men att vi fick gå allihop efter 35... och att gubben som "vaktade" var vimsig och skumm.
Efter tentan träffade jag min Hirén! Oj vad jag har saknat dig vännen, har ju inte setts på skitlänge! Träffade på Lisa med, inte sett henne på länge heller... jag är visst en dålig vän. Anledningen till att jag faktiskt stannade i skolan efter tentan var ju Fösarnas (förskollärarnas) utställning! Mycket roligt var det, massa fin, massa fult!

Hem åkte jag igen och satte mig på sängen, startade datorn, gick ut i köket och fyllde upp en flaska vatte, tillbaka till datorn, startade upp Word och fortsatte med min portfolio. Den ska ju lämnas in på fredag. Jag är faktiskt klar med allt utan ett litteraturseminarium, inledningen och innehållsförteckningen. Portfolion ska skrivas ut i morgon hemma hos Saris... tack för det hjärtat!
Vi ska även (jag och Sara alltså, inte jag och portfolion) käka på Viskan! Kycklingtallrik för Saris, Kycklingbaguette för mig!

Nu har jag precis ätit Våfflor, med jordgubbssylt och Creme fraishe - mycket gott! och med högra örat och ögat följer jag Hv71 - Timrå... Hoppas som tusan att Hv vinner! Efter hockeyn blir det fotbollen varvat med Gray's!
Sedan blir det sova i sängen innan morgonen kommer och jag ska skriva klart litteraturseminariumet... usch och fy.

Jag fick veta att det blir invigning för oss nya i Depom nästa helg med... är nästan nervös!

Sov gott, plugga lungt!

Förfrusna tår i Gislaved

Ja då har man spenderat en natt i Gislaved!

Det var inte nådigt kallt!
Hade strumpbyxor, leggings, jeans, sockar, stövlar, linne, skjorta, kofta, scarfs, halsduk, jacka, mössa, vantar
 och frös som ett as. Inte så trevligt.
Tårna kändes inte och de var härligt gula när jag väl fick av mig skor och strumpor för att sova...
Men att träffa alla var trevligt! Jättetrevligt!

Körde tillbaka till Jönköping idag så kom nyss hem, och här var det massa snö! Mysigt värre!

Nu ska jag lägga golv, sedan hem till mormor på påskamat!

Påskstorm

Kom nyss hem från en trerättersmiddag hos min far - Trevligt!
Jag och systern planerade och lagade förrätten - minipajer med ädelost, solroskärnor och tomat
Gerd och Fredrik huvudrätten - Filé provensale
Pappa efterrätten - Charlotte rouse

Men i går träffa jag min Emelie!
Jag hämtade henne så gick vi på stan en sväng... pröva solglasögon och skratta åt varandra lite, mycket trevligt!
Fikade på Johans med, morotskakan, det var det bästa!!

"Jag säger som Linda - Hur svårt kan det va?!"

Gud va jag skratta!

Klippte av mig håret med, kort pluff blev det, sommarfrillan typ,..
Sedan åkte jag och mamma och mormor till ica maxi och handlade en massa. Tog evigheter och jag va stressad för skulle hem till Alexandra och käka tacos med henne och Tobias!
Det var jättegott och jättetrevligt, borde göras igen!

Nu väntar jag på att stormen ska slå till... vill ha storm! kaos! mys...


GLAD PÅSK ALLA!

Kännslopanik.

J A G  V I L L  S K R I K A,   KASTA SAKER, SMÄLLA I DÖRRAR, STAMPA I TRAPPAN, TITTA PÅ DIG OCH HOPPAS ATT DU SER ATT JAG HATAR DIG, SLITA UT HITT HJÄRTA OCH KROSSA DET SOM DU KROSSADE MITT...

Jag vill visa hela världen hur mycket jag tycker om dig, jag vill känna deras blickar av avund när vi står i solen och kysser varandra. Jag vill visa dem vår kärlek. Jag vill att du ska se mig, älska mig, röra mig och få mig att förstå att jag är den för dig.

M e n   f r a m f ö r a l l t   v i l l   j a g   g r å t a, krypa ihop, sluta andas, låra tårarna rinna, inte hejda mig utan bara släppa taget och låta allt komma ut, men det går inte. Jag vill se de sorgligaste filmer och gråta floder, men inte en tår kommer.



Jag hatar att känna såhär.
Så nu finns ingen kärlek i mitt liv längre.
Jag lägger ner allt.

Marty!

Här sitter jag i Martins nystädade rum (ja, jag fick ett infall) och bloggar lite medans min stackars soldat smörjer sina kängor... vilket hundliv.
Gårdagen tillbringades med Martin på a6, han köpte jeans (jag valde) och två t-shirtat (jag valde)! Mycket härligt att träffa min man igen.. på tok för länge sedan!

Så slira vi till Nässjö där det blev träning på polishuset och potatis och köttbullar. Mumms!
På kvällen ringde vi in Elias och han kom över och vi spela ett roligt spel som hette Munchkin, jag fattade nada men kom in i det rätt fort ändå... Man vänjer sig när man är med dessa pojkar att spela skumma spel, haha! Men vi har alltid kul i alla fall!
Vi kollade på litefilm med, Shrek the third, Ha en shrekligt god jul och Boondock saints... Martins filmhylla kan man lita på!
Jag bakade kladdkaka åt familjen med, mycket god men inte så jättekladdig.. haha.



Receptet:
Kladdkaka         10-12 bitar
Ingredienser:
100g smör
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1½ tsk vanilinsocker
2 ägg
3 dl socker
 

Sätt på ugnen på 175°. Låt smöret smälta i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. tillsätt de övriga ingredienserna och rör om tills allt är välblandat.

Häll smeten i en smord form, gärna med löstagbar botten. Grädda i ugnen 25-35 min.
Kakan blir låg och skall vara lite kladdig i mitten.

Lägg tårtan på serveringsfat. Pudra över med florsocker.
Serveras med lite vispad grädde, men går mycket mycket myyyyycket bra att äta med glass till!




Nu väntar vi på Tobbe och Elias, Jonas och Andreas... mera spel, mera film!
Och sedan bär det av till Jönköping för att hämta och lämna saker, och sedan åka vidare till Borås eftersom jag har praktik i morron och är nöt nog att inte ändra den tiden...smartiiis!

Kärlek till mina borrevänner, jag saknar er och vi lär ju inte ses förens om en vecka nu, eftersom det är påsk och sådär...

Och GRATTIS SYSTERN 22 År!

100 års tripp till Kalmar

I fredags så fyllde min gammelmormor 100 år, DET NI!
Så fredag-lördag var det en tripp till Kalmar som gällde, mamma, jag och syster tog lilla bilen ner för att hälsa på allt folket som en liten extra överraskning - de visste att mamma skulle ner, men inte jag och syster!

Jag hade lite ångest först för att åka ner... jag har inte varit där på 4 år, helt sjukt. Var där flera gånger om året i flera flera år, sedan bara blev det inte så.
Jag var rädd för förändringarna, åldrandet.
Men det var sig likt, nästan alltihop, och det var så skönt att se... Och de blev så glada när de såg oss! Jag vill verkligen åka dit igen, snart. Jag har varit därifrån alldeles för länge.

Det är där jag verkligen känner mig fri och känner mig som den jag verkligen är.
Man kan andas (men inte alltid genom näsan för att det luktar gris)
Man kan vara ensam, fast lycklig
Man kan isolera sig från omvärlden (det finns inte dator, inte täckning på mobilen)
Man kan njuta av tystnaden
Man kan gå fina promenader i skogen
Man kan klappa de nyfödda lammen
...osv.

En sakletardag på torpet idag, hittade massa skojjiga saker som jag tog kort på, eller hur Linnéa? Haha!
Jag hittade en skalle under äppelträdet och en torkad mus hängandes i taket inne i verktygsboden...Enjoy!



Vi var såklart INNE på torpet med, plockade i skåpen, tog mig en porslinsskål och en glas-fom som man kan ha i ugnen... bra att ha!

Vi gick sedan en sväng på gammla järnvägen där vi hittade massa massa spår från vildsvin så vi blev lite skrajsna och gick tillbaka till ladugården och kollade på de dagsgammla lammen! GUD va söta de är! Jag blir helt knäsvag!
Jag ville in i svinhuset med, men mamma sa att jag inte fick åka med i bilen då, så det får väl bli nästa gång... men jag tog kort på de grisarna som går löst vid gaveln... med de åt i sina bås, nitlott.

     

Vägen hem tillbringades bak i bilen med syster och flumm... mycket roligt!


Och Grattis Linnéa på 19 års dagen!

Nu ska jag skruva isär garderober, ha det finfint!


Ring ring, bara du slog en signal

Idag har jag haft ett av de bästa telefonsamtalen på länge.

Min Linnéa ringde mig och pratade en massa, en massa viktigt, och en massa seriöst, och men massa roligt. Länge sedan vi verkligen pratade... Tror du måste komma hit och fika lite oftare min vän så vi kan ta och prata om allt.. allt som tynger oss, som vi funderar på, som vi känner, som vi tror att andra känner och inte bara det vi har gjort, eller ska göra, eller vill göra...
Skärpning!
Tror jag ska skriva ner i almanackan när jag ska försöka ringa, det är ju inte säkert att vi kan prata bara för att jag har skrivit ner det, tyvärr. Tänk om det vore så lätt...
Något annat "tänk om det vore så lätt" är ju kärleken, eller hur Linnéa? Jag kom fram till att man borde få typ kärleken tilldelad till sig att lixom "Du ska gifta dig och älska denna personen, varsågod" det skulle vara så enkelt! Linnéa höll fullkommligt med.
Så listade vi min man lite:
  • han ska vara en bonde, men inte för bondig
  • gärna bo på Öland eller i alla fall i Kalmartrakten
  • han ska ha skog som jag kan vandra i,
  • djur som jag kan ta hand om när jag inte jobbar (som "lågstadielärare" på by-skolan)
  • han ska ha minst en traktor som han köpt bara till mig
Så ska han ju gärna älska mig för den jag är, vara öppen, bra på att läsa av hur jag känner det och inte fälla komentaren "Blev du sur nu?", se bra ut, vara snäll, rolig, gullig, omtänksam, lång, ha ögon som man drunknar i, ha normala föräldrar, tro på det jag tror på, vara vän med mina vänner, ha snyggt hår - dock inte vara hårig!
Du är underbar gumman! Jag älskar dig.

Nu ser jag fram emot morgondagen och systuga hos Justine! Jag ska sy mig en jacka, i vaxduk... får se hur det blir, skissat på mönster idag men vet inte om det blev bra...

Något som vore galet var att han ringde, eller att jag ringde honom.

Men nu har jag så bövla ont i huvudet att jag tror jag spyr (igen).

Återställt mitt kaos

Idag har jag försökt reda ut en massa kaos.
Kaos i min garderob och tvätt-kaos inne på min toalett, och kaos i hjärnan och jag tror jag lyckades lite!

Jag började i morse med att riva ur halva min garderob, mycket underhållande så om det är någon som tycker jag har helt ok kläder och vill kolla min "sy om eller släng - hög" så är ni hjärtligt välkommna.
Jag gick sedan ganska raskt över till kaost inne på toaletten, TVÄTT. Jag gillar verkligen inte tvätta... Eller, det är inte själva tvättandet som är jobbigt, utan allt innan och efter. Och så har jag ju världens otur med tvättstugan, så ock idag... Jävla torktummlare!

Och medans jag satt där och kollade på hur tvätten snurrade inne i maskinen försökte jag tänka bra tankar, om mig själv.
Det gick bra en liten stund men sedan kunde jag absolut inte komma på något mer så då var jag snabbt tvungen att byta tankegång innan tårarna kom.
Men det var rätt trevligt ändå...

Kvällen spenderades med Sex and the city med världens bästa grannar!
Vad skulle jag göra utan er?!

Gävle

Jaha, så har man spenderat en helg i Gävle, eller rättare sagt i Bönan, på Bönans förskola.
Det var mycket trevligt, men nu längtar jag till Öland!

Världens bästa Linnéa var ju självklart med.
Fast det känns så annorlunda nu för tiden... jag tror inte du tänker på et på samma sätt som jag, men jag tror inte jag känner dig längre.
Ingen är som det en gång var och jag saknar det! Kanske är det för att vi inte träffas så ofta längre, eller för att det händer så mycket runt omkring och att vi växer ifrån varandra?
Eller att det var din planhalva vi var inne och spelade på? Jag kan inget innom området... jag bara vill kunna, och det duger inte.
Det var en jätterolig och trevlig helg, men...


...Det var inte du och jag som det brukade.

Halkbana in real life

Yes idag har jag sliiiiiiiiirat med bilen!
Gud så kul men ack så läskigt när man inte ville slira mera... och upp för backen orkade inte lilla pärlan... ajaj. Så fick gå hem i snön i mina små ballerina... jag är kass på att välja skor! LÄR MIG!?

Idag har jag vart på VFU:n igen, mysigt med de små rackarna!

Fikade med min Hirén idag! Viskan blev det, såklart, och blåbärspaj! Mycket mycket gott! Men lite nederlag att vi inte fick sittplatser! Haha, attans otur! Så vi satt ute (OBS! Då hade det inte börjat snöa.)
Vi tog en tur med pärlan till blomsterlandet och köpte inflyttningspresenter till Sara och Oskar eftersom vi inte kan komma på lördag...
... vi ääälskar coop! HAHA!
Roligast idag var Sven (en kompis till Glen) som vi gav till Sara och Oscar, och att Hirén svarade på en fråga som kassörskan ställde till killen före oss!
Klockrent!

Så hem till våra vänner med paketen!
Vi drack kaffe och åt sockerkaka, kollade städprogramm på tv och äcklades som in i tusan! Riktigt illa hur folk kan skita ner! Och att de klarar av att leva i det!? USCH


Sitter här och är nojjig nu med.
Hoppas på morgondagen!

Livet är orättvist

Idag är inte en bra dag.

Du finns tydligen inte längre i mitt liv, kul...

Jag har ont i alla leder, snorar som jag vet inte vad, har ont i halsen och i magen. vaknade på tok för tidigt för att vara nyttigt och mådde illa.
Jag skulle vilja gråta och hoppas att det jobbiga försvinner, men det går inte. Jag har kollat på The Notebook, Lejonkungen och något sorgligt klipp på youtube utan att tårarna kom.
Nu vill jag bara kräkas. Kräkas och hoppas att allt går över, att det forsar ut ur kroppen. I natt hade jag en hämsk dröm, inte en mardröm utan bara en hämsk dröm.. och tolka inte detta fel nu, men jag hade anorexia och jag var så lycklig.
Tänk om det är lösningen på allt?
Fy va hämskt.

Just nu längtar jag verkligen inte till helgen (förlåt Linnéa)... jag vet att jag har lovat och att jag inte kan bakca ur, men jag skulle så gärna vara hemma och sova... banta... sova.... sova...!
Jag orkar inte med livet nu. Det är för jobbigt.
Måste börja gå ner i vikt nu annars kommer jag aldrig få någon.

Livet är orättvist.
Idag hatar jag livet.

Shoppingdag

Yes Måndag blev Shoppingdag!

Justine och Denise kom till Jönköping på förmiddagen och vi skulle göra stan osäker! Gick runt nere på stan tills vi blev hungriga och trötta, då gick vi hem till mamma och åt makaroner och falukorv.
Efter maten blev det en stunds päsning innan vi drog upp till a6.

Jag hämtade blien på verstaden med.... ljuddämparn hade dött. Lät som om jag åkte traktor!

När vi hade bilen på plats så blev det ikea!
Vi shoppa på, bilen blev full och tung på vägen tillbaka till Borre!

Väl tillbaka blev det hemkörd pizza.
Mycket smarrigt!

RSS 2.0