Vad hände med tystnad på biblioteken?

Dagens stora fråga...
Jag har nu, två dagar i rad, suttit på skolans blibliotek och pluggat för at få lite lugnt och tyst omkring mig, och även kunna hitta allt jag behöver...
... men det gick inte bra!
Folk är inte tysta för ett öre! Helt galet, folk skriker och skrattar och diskuterar allt annat än tyst. Välldigt irriterande! Speciellt när man är inställd på att det ska vara tyst och lugnt!
Får gå till stadsbiblioteket i stället... det är nog tystare där!

Men idag har jag i alla fall hittat lite fakta till min paneldebatt, tur det.
Och i kväll ska jag plugga med Sara, vi ska va samma "roll", känns bra... Har lite panik inför debatten, gillar inte sånnt... speciellt inte när man inte är helt insatt i ämnet, och inte vet hur hårt behömningen ska gå till.
Är ju MBO som examinerar så man kan inte gissa heller, hon kan va supersnäll ibland och jättejätte sträng ibland. Så vi får se hur det går, bra hoppas jag! hehe.

Och nu skickade Dalle denna länken till mig:
http://www.aftonbladet.se/jonkoping/article1342818.ab
Illa... men är man dum så är man!
Jag skulle aldrig änns våga gå in på ett ställverk tror jag inte...!


Jaja, nu ska jag snart packa ihop alla mina saker för att bege mig till "Glasburen" där Depom har möte...
Gillar Depom, man känner sig sedd och viktigt, oftast i alla fall... inte förrförra gången, kunde lika gärna varit osynlig kändes det som... men men. Ser fram emot dagens möte i alla fall!


//Emma - the quiet muffin

Sunday a good day!

Japp, i går var det söndag!
Kyrkan på morronen, sjöng så halsen dog, nästan.
sjukt bra gudstjänst var det, massa skratt och gråt... helt fantastiskt bra. Tonårsgudstjänst var det, vara tonåringarna som höll i allt.
Temat för dagen var Tro Hopp och Kärlek.
Mamma var också med, hon blev alldeles känslosam så vi kunde inte stanna och fika för hon grät så mycket.. hihi, lilla mamma! Så vi åkte till Stallkvart och shoppade antik, mys. Jag köpte en svart vas med lite bluppar i olika färger... Kommer passa gött i nya lägengheten, när jag nu får flytta in... suck.
Skulle ju ha fått flytta in nu i helgen men de "hade glömt" att den 1:a va en lördag så då, enligt kontraktet, får jag inte flytta in förens på Måndag... vilken ställer till en massa problem. Men min nya Bo-värd försöker få tag på han som bor där nu och prata med honom eftersom de lovat mig... så... hon ringer förhoppningsvis när som hällst.

Akut systersaknad fick jag i går kväll med.
Vi kanske inte kan baka pepparkakor tillsammans i år.. surt surt!
Hon är bäst systern.. ska nog försöka hälsa på henne någon gång efter julen! Kanske träffa de andra Norrköpingsborna med, vore kul!
Men min syster är bra, mycket mycket mycket bra att ha! Längtar tillbaka lite till att man va liten och lekte... och åkte pluka. Det var det bästa!
Eller kanske när man lekte i halmen i Nävraverke... Fast Lisa fick en jätteäcklig och stor spindel på sig en gång, efter det blev det aldrig lika roligt igen.

Näh, nu ska jag börja med pluggandet på allvar.

Är trött men på välldans bra humör!

//Emma - a tired muffin

Snö, minnen, vänner och familj

Nu har jag inte skrivit på länge... tre anledningar finns det som jag kan komma på nu:
1. Mitt internett har inte fungerat (sedan i torsdags)
2. Jag har sovit en massa
3. Jag har inte haft så mycket att skriva om
Så, nu när jag försökt bortförklara mig lite så kan jag ju faktiskt berätta lite av vad som gjorts under veckan.

Måndags simmade jag! Duktigt värre... känner att en smalare jag eventuellt kommer snart, eller ja, jag hoppas ju! kan jag ju erkänna!
Tisdags kommer jag inte ihåg vad jag gjorde faktiskt... tror jag pluggade bara, kollade tv, tog det chill.
Onsdags tror jag inte heller jag gjorde så mycket.... Det är ganska läskigt när man inte alls kan komma ihåg vad man har gjort! Har ingen susning faktiskt.
Torsdag så simmade jag igen, as gött! Inte alls mycket folk denna gången och ögongodis fanns det överalllt! mumms! Efter simmandet hade jag och Sara tänkt hämta Lisas bil, för vi skulle låna den på fredagen. Jag stod utanför badet och väntade på Sara, hon stod utanför min dörr och väntade på mig.. haha, så kan det gå!
Men vi hämtade inte bilen för Lisa behövde den lite till... Så vi gick hem till Sara och Oscar. My second home!
Käkade lite och så kom det lite folk och festade. Bland annat Malin och Danne som har blivit tillsammans nu, gulliga är de!! Och min Helen med såklart! Vi hämtade bilen sedan med, åkte till coop och köpte resegodis inför morgondagen och tankade bilen.
Vi köpte en "julklapp" till Sara och Oscar med, haha... en Rosa/Silvrig liten gubbe, som de ska hänga i julgranen! Skiiiiiit snygg ;) inte.
Men kul hade vi på vår lilla roadtrip! Hihi, lite svårt att få upp tanklocket bara...
Tillbaks hemma på Kulan så sjöng jag och Oscar en av våra låtar, sjukt pinsamt men det gick bra!
Och efter det blev det singstar!
Vi höll på någon timme eller nått, sedan så beslutade jag och Helen oss för att dra hemmåt. Vi åkte till mig för att hämta allt jag behövde och mata Noah. Jag skulle sova hos Helen så vi kom upp i tid för Ullared på fredag.
Jättemysigt hade vi det! Kollade lite på scener ut "Higschool musical" älskar det! Sedan sov vi, i ca 5-6 timmar, innan det var dags för Helens första besök på Ullared, hon var taggad till 1000!
Så vi gick upp, gjorde oss en liten matsäck och körde till Kulan och hämtade upp en smått bakfull Sara och en fortfarande full Oscar, haha.
Så körde vi vidare.
Och det gick bra.
Väl framme tog vi oss kundvagnar och gick rätt in.Ingen kö eller något. Mycket skönt, så sega som vi var, eller nej inte Helen, hon var taggad till 1000 om inte mer!
Vi shoppade några timmar, med paus för toalett och mat!
Jag gick med Helen och Sara och Oscar gick för sig, så när jag och Helen kom till kassan skulle vi gissa för hur mycket vi köpte för, jag gissade 47 kronor fel... Helen gissade 900 kronor fel.. HAHA!
Men ja, mycket lyckad dag! Köpte kläder, hygienarticklar, julklappar, Elvis saker, mm... skitbra.
Kvällen blev en lugn kväll på McDonken och på Kulan. Och självfallet gjorde jag bort mig på McDonken igen... ni som vet, ni håller käfft och ni som inte vet får ringa och fråga.

Så blev det lördag, jag hade tänkt träna och plugga...
... men det blev tv och flyttpacka och LITE plugg.

Och så blev det transportering till Jönköping med. Så sitter här nu i sängen i mitt "gammla" rum, med mammas jobbdator bredvid mig. Rummet har förvandlats till gästrum/arbetsrum/förvaring...
Känns lustigt att vara gäst i sitt egna hem.. eller så.
Men har träffat min Josie idag! Vi gick en liten sväng på stan i snöfallet. men det va kallt kallt, så vi drog oss tillbaka och hamnade på Tiffanis (eller hur det nu stavas) och satt och pratade i över 1½ timma. Jätteskönt var det... Henne kan man lita på. Man behöver inte låtsas vara glad för det blir man ändå, man behöver inte göra sig till för det skulle hon märka på direkten... Allt är så enkelt.
Vi pratade om massa, typ kännslor, fester och killar... Inte dödsallvarligt, men skönt var det!

Nu är jag lite trött... ska upp till kyrkan i morgon, ska sjunga.
Är inte så sugen.

Inget mail heller... undrar vad han tänker och gör egentligen, allt kanske bara är en ploj för honom... USCH. Hatar att tänka så men vad ska man göra.

//Emma - a cold and tired muffin

Musikaltema

Idag har jag städat, massa! Torkat av och hållt på. Flyttpackat lite med.

När jag va hos Sara och Oscar i går så pratade jag och Sara om att vi ville se higschool musical 2... Och gissa så lämpligt att både 1an och 2an visades idag på 5an! Så jag ringde henne så kollade vi på dem!
Jag och Oscar åt våfflor med, fast inte Sara, hon gillar inte våfflor.

Efter filmerna kollade vi på Rent med, fast vi började prata om livet och om massa sentimentala men vuxna saker... mysigt var det, sådana samtal som verkigen behövs!
De följde mig hem en bit så jag inte skulle bli våldtagen, fast jag ringde Alexandra sista biten, för att va på "säkra sidan".
Saknar min Alexandra :(


Tack för att ni finns för mig!
Nu ska jag dricka vatten och sova snart...

//Emma - the little muffin

En dag med "mamma" och "pappa"

Idag hade vi bara en föreläsning, började 13 så sov länge och väl.
Jag tykcer om att börja sent, för då hinner jag äta massa medecin innan så magen inte gör ont, jipppie!

Efter föreläsningen gick jag och Sara och mötte Oscar vid ICA, handlade lite mat, sedan gick vi o fikade på viskan, mumms! Älskar de varma kycklingbaguetterna, så tvingade dem att med köpa. Men de var nöjda!
Ni är min familj nu, de har delad vårdnad om mig ;)
Sedan gick vi och frågade om musikaffärer, och det finns tydligen bara en, och den låg utanför centrum.. Knäppa stad!
Men vi ska ju till Ullared på fredag, allt löser sig där ;)

Efter lite irrande gick vi hem till dem.
Vi spelade lite jag och Oscar, och Sara sjöng med i min låt "sorry". Den börjar sätta sig bra nu! Kommer bli kända vi två! :D Och vi har ett namn nu, som jag klurat ut! I'm gooood! EQUΛLITY ska vi heta!
Fast vi behöver en trummis och en basist... Så om du läser detta som spelar trummor eller bas och är hyffsat bra så komentera!!

Och Oscars blogg: http://oscarleander.blogg.se/

Sedan blev det monopol, Oscar utklassade oss typ... suck.
Och pizza blev det med, fast utan pommes, för de glömmde typ det... och vi kollade inte förens vi kommit hela vägen hem, klantigt.
Film blev det med, Surf's Up! Den va redligt bra! Typ dokumentärstuk, jätterolig! Jag blev glad av den, massa!


Så gick jag hem, innan jag somna i deras soffa... haha.
Myste lite med Noah bebisen, han är helt underbar... han lyssnar och förstår allt. Så nu har jag ventilerat allt jag behöver om kärlek och vänskap och hela kittet Skönt!

Men saknar min man, kom hit snälla.
//Emma - the music-muffin!

image8

Bonusfamilj

Idag har jag vartit hemma hos min bonusfamilj, Sara och Oscar!
Vi spelade yatzy och kortspel, och åt kakor som Oscar bakat. Ni är så mysiga! Tycker om er en massa!!

Så spelade jag och Oscar på en av våra låtar, detta kommer bli bra du!
Tycker om min låt, man får den på hjärnan!
Sara tycker med den är bra, så det är inte bara jag som är egenkär! haha.

Kallt är det idag! Som tusan!

Om en vecka ska vi på roadtrip till Ullared! Ska bli grymmt kul!

Trött och kall och har inte så mycket att säga.
//Emma - the muffin!

Soppa och choklad

Idag på morgonen hade jag sjukt ont i magen igen... så gick inte på första föreläsningen utan gick upp och åt en långsam frukost och tog det lugnt med allt för att undvika att svimma.
Andra föreläsningen handlade om forskning av läs- och skrivsvårigheter. Ganska intressant och en hyffsat bra föreläsning var det!
Efter så gick jag hem och åt.
Jag pluggade en stund, inge kul... så jag gick och simmade. Massa snygga män där, och ett gruppboende var där med, så söta var de när de skulle simma! Ååh.. jag kanske ska bli personlig assistent i stället!?
Aja.
Efter simmandet så var jag ju hungrig igen, kokade spagetti och åt det tillsammans med tomat och basilikasoppa, sjukt gott!
Efterrätt, choklad.

Nu har jag pluggat lite till, så är klar med både "Den lekande människan" och "Ungdomsgrupper i teori och praktik"  känns mycket bra!
Nu ska jag ägna mig åt Barn- och ungdomspsykologi! Ska bli jättekul! Hoppas den boken är lika bra som gruppsykologiboken bara, annars blir jag djupt besviken!

Jao, snart ska jag kolla på Gray's!
TVÅ avsnitt idag! underbart!

Och idag är jag helt kär... Det är inte så lång tid kvar nu!

//Emma - a chokolate muffin!

Ont i magen

Ja, ont i magen har jag... det är sjukt jobbigt.
Vill inte ha ont mera. Ringde sjukhuset idag, fick väl inget direkt svar... "Vi ska kolla om vi kan kalla dig framöver". ÖÖh, tack?
Har i alla fall tagit all tänkbar medecin nu.

Börjat packa lite med, längtar så sjukt mycket till flytten!

Jao, har inget mer att skriva direkt.
Är trött.. ska sova snart tror jag.

/Emma - no muffin today

Hemma helg.

I helgen har jag varit hemma hos mamma.
På fredagen åkte jag från Brås, då snöade det massa! Åh vad jag älskar snö! Det var snö hela vägen hem, fast inte nere i stan. Suck.
På kvällen åkte jag till Bankeryd, träffade Alexandra en snabbis först, och Emil...åke med dem. Söta är ni! Jag saknar er!
I Bankeryd var det lite mer snö... vi hade 5-kamp, mycket underhållande! Var hemma vid 01.30 ungefär...

Lördag morgon, mamma väkte mig vid 10, dags att gå upp tyckte hon. Vi skulle spendera hela dagen tillsammans och åka runt på olika affärer!
Vi började med Tabergs tyger, hittade inga tyger men mamma köpte värmeljus-ljusstakar.
Sedan åkte vi till Kroatorpet och åt varsinn macka, jättegott! Efter det åkte vi till Kungsporten (secondhand affär) där mamma köpte några ramar, och jag fick en gammal adventsljustake, en rund, i vitt porslin. Den ska jag fylla med nötter och ha på mitt bord och tända ljus vid advent. MYSIGT
Så fick vi ding på secondhand och åkte vidare till Erikshjälpen. Där köpte jag en skitsnygg petrolfärgad gammal konservburk, ni vet en sånn i glas, med lite strukturmönster på. Fullkommligt älskar den!
Mamma köpte en spegel.
Vi drog vidare till KTH-kök, kollade lite på olika kök, mamma ska renovera.
Så övertalade jag mamma om att vi skulle gå på IKEA, det var lätt gjort! Vi kollade lite kök där med... och så köpte jag en matta, två kuddfodral, ett överkast, en elljusstake och silverpärlor som dekoration.
Mamma åt en äckelkorv med... usch! Jag vägrade äta.
Så gick vi inne på a6 med, mamma köpte en kofta och ett par skor och jag träffade Oscar, min "storasyster".
Saknar honom..
När vi kom hem, efter massa timmar, så gjorde vi lasange. MUMMS!
Mamma skulle sedan göra bruna slingor och klippa mitt hår... så nu är det mörkare och kortare. Känns lustigt, men det är inte såååå stor skillnad, förutom längden.
Sedan var dagen slut.

Söndag, mamma väkte mig tidigt igen...
gick hem till mormor för att kolla vad problemet med hennes dator var... En gammal bärbar dator med windows 98 som kraschat... haha. Kunde inte göra nått, så gick hem igen.
Så ringde jag pappa... vi körde bil ett tag, sedan hem till honom och åt farsdagsmiddag, med Gerd och Fredrik.
Jag fick farmor och farfars bröllopsfoto! Vi pratade om hur konstig julen skulle bli utan dem... och jag grät en massa. Men det är ju bara att inse att denna julen kommer suga så sjukt mycket. ALLT har ändrat sedan förra året.

Vi körde en sväng till sommarstugan med, de håller på att göra ett badrum ju.
Men någon idiot hade dragit i en häftklammer i tapeten... så pappa var måttligt förbannad.
Men det var massa snö där ute! Jag njöt! Älskar snö!
Vi matade fåglarna, pratade lite om vad jag vill ha till min nya lägenhet och sedan körde pappa mig till kören i Bankeryd,

Efter kören tog jag bussen till bankeryd, mamma plockade upp mig på stationen, vi väntade in Sara och Oscar och åkte vidare till Borås. Mamma och jag handlade på ica city och hon kollade på min Noah lite, sedan åkte hon hem igen.
Så nu har jag precis ätit upp efterrätten från mammas middag idag och ska sova.

Massa skit skrivet. Förlåt. Orkar inte vara djup.
//Emma - a tired snow-muffin!

Kurslitteratur

Japp.
Dagen började hos tandläkarn, det gick bra. Inga hål, inga problem.

Idag har jag och Helen letat kurslitteratur. Det gick både bra och dåligt! haha
Lite trixigt med alla utskrifterna, och kopieringskortet var en heelt ny grej! Men det gick bra till slut, så i morgon blir det till att plugga.
I morgon ska jag även städa, packa och fixa!

Hemma hos Sara och Oscar idag med.
Jag och Oscar försökte oss på lite musik... tror vi var för trötta så vi sluta, så hade Sara gjort varma mackor åt oss, mumms!

Sedan så kollade vi bilder, tv... Oscar och Sara slogs lite... ja. Sedan var det dags att gå hem.

Pratade med pappis hela vägen hem.
Jag älskar honom igen. Men han är lite jobbig ibland. Men idag gick det bra! Vi ska åka bil i helgen, åka till Julared (våran sommarstuga) och kolla på bygget. Pappa och Gerd ska nämmlingen göra om "lillarummet" till toalett och dusch.
Hurra för att inte behöva gå på utedasset eller duscha i källaren!! ; )

Jao... känner mig meningslös idag lite.
Men det går nog över snart, hoppas jag!

//Emma - no muffin.

En bra dag!

Idag vaknade jag med panik när klockan ringde, hade bara sovit 3 timmar.
Tankarna plågar mig på natten
Slängde iväg sms till Helen och Sara att jag inte kom, och somnade om. Ingen idé att gå på föreläsning om man inte är pigg, man hänger inte med något ändå.
Så jag sov till 10 ungefär och vaknade sedan pigg och glad.

Helen övertalade mig till att simma idag med, så vi möttes strax efter 12 och gick till badhuset!
Vi simmade 45 minuter, asgött! Men vi har mäkta otur med bubbelpoolen hela tiden! Suck.

Sedan gick vi och käkade kinamat, MUMMA!
Ähm, jag gjorde väl bort mig lite, tänkte inte skriva mer om det... mer än att Helen, och jag, skratta så vi grät. Alla tittade på mig/oss.
Efteråt gick vi till Knalleland! Wohoo.
Lite julklappar blev det, och ett duschdraperi!
Var på myrornas med, hittade världens snyggaste jacka med! VILL HA! men den va lite för stor, och ärmarna va för korta... men världens snyggaste var det! LÄTT!
Helen köpte jättefina burkar, bling-bling-burkar... hihi.
Sånnt julmys hade vi!

Nu har jag ätit macka och druckit te.
Tända ljus och mys!

Nu ska jag dricka en till kopp, mumms... och kolla på Äntligen hemma

PLUS att jag fått mail idag!
OCH jag älskar mina små söta tonårstjejer! Ni är bäst!

//Emma - the muffin!

Beslut

Dagen och natten har varit tid för många stora beslut i mitt liv.
Både för frågor som sker nuet, och frågor som kommer att ske i framtiden.
Käns skönt... men misslyckas jag kommer jag att må sjukt dåligt tror jag. Men jag hoppas att det kommer att fungera. Annars hade jag nog inte tagit besluten.

Drömde en fantastisk dröm i natt. Allt var fint och underbart, jag var älskad och älskade. Helt sjukt jobbigt att vakna och inse att det inte var så... smärta i hjärtat igen.

Har lekt med Noah idag med... han är mysig!
Satt på golvet och han klättrade på mig och sprang omkring och skuttade.

I morgon ska jag, efter skolan, gå och köpa lim och paljetter till ett framtida projekt, får se om det funkar! Lite spännande... Ska kolla efter julklappar med! Har inte så übermycket tid till det när det närmar sig jul...

Ont i magen och trött

Tvätt och tankar

Inga mail idag heller

En helt vanlig söndag faktiskt!


//Emma - no muffin today.

Sjuk, igen.

I går hade vi tentafest hemma hos Sara, nu firade vi ju inte att vi fått godkännt, för det tror vi inte vi får, utan att vi faktiskt GJORDE den.
Jag var där tidigt och färgade Saras hår med! Det blev inte så jättebra... inte lätt att gå från blond till brunett på en hemmafärgning så vi ska färga en gång till snart igen.
Men hon va fin ändå! Lite för silvrig bara!

Så kom Helen och vi käkade hemkörd pizza.
Lite fiasko var det, tog över 1½ timma innan den kom.. vi var hungriga som vargar!

Men kul hade vi där på kulan.
Lite jobbigt faktiskt... kulan alltså.
Nu ska ju Helen med flytta dit, när jag flyttar upp till henne... surt. Kommer inte bli att jag orkar åka fram och tillbaka så som jag kan göra nu... Men vi får se. Malin, Sara, Oscar och Helen finns där... och jag på andra sidan staden.
Får bli jag och Noah som festar i stället.

Jo men för att fortsätta gårdgen...
...Vi körde singstar, as always! Fy va kul det är. Helene vann över Oscar, vilket hon kommer leva otroligt länge på! Haha, bra tjejen!

Jag började få ont i huvudet runt singstar och när vi gick ut på stan började jag må illa och svettas. Sjukt skummt och Helen blev arg för hon ville festa.
Men jag lämnade dem och gick hemmåt, och tur var väl det...
... bättre att spy på gatan än på krogen!
Hann spy 3 gånger på ca 150 meter.
När jag kom in i min lgh började jag tänka på om jag kanske borde ringa mamma och säga att jag är sjuk men vad skulle hon kunna göra?
Spydde en gång på vår äckliga toalett med, höll på att spy för att det var äckligt men tänkte att det var dags för en skärpning. Så tog med min lilla skurhinken in och placerade den strategiskt brevid sängen, hämtade ett glas vatten och trillade i säng.
Vaknade kl 7 och mådde apa igen, men spydde inte.
Kollade tempen och mycket riktigt så hade jag feber, tog en tablett och sov till 11
Åt en tallrik müssli, mådde illa igen.
Så ringde Martin, han var med sjuk... så då behövde jag inte känna att jag skulle inbilla mig att jag var frisk så jag kunde träffa honom. Så nu fick han känna att det var hans "fel" att vi inte träffas... Inte snällt av mig, men så blev det bara... För jag tror inte han förstod att jag inte kunde. Men men. Inte hela världen antar jag.

Sedan har jag sovit, druckit vatten, sovit, druckit vatten, sovit...ja ni fattar.
Så har denhär dagen gått och OJ vad mycket jag har gjort. Inte.

Nej, om jag ska sova igen kanske.

//Emma - the muffin who is never going to be healthy!?


image7

Tenta...

Jaa.. i morgon är det dags för tenta.
Inte så orolig längre, har redan konstaterat att jag inte kommer att klara det.
Men tycker mina skäl är rätt bra... hur lätt är det att plugga med feber lixom!?

Idag har jag i alla fall pluggat! I går med!
Idag har jag även spenderat tid med Helen, min brud!
FY va bra att jag har dig! Annars vorde jag död... du och jag!
Och i morgon ska vi tentafesta hos Sara! Ska bli jättekul! Ska färga hennes hår med...mycket spännande!

Jag vill med göra nått med mitt hår, men vet inte vad :S

Träffade Sebastian idag med, lite kul! Inte sett honom på jag vet inte hur länge...
Galet.

Jaopp.
Håller på att gå igenom min garderob med.. har inget kul att ha på mig!! SUCK
Är det inte alltid så?!

Jaja.
Nu ska jag läsa lite till, sedan sova!

//Emma - a studying muffin!

RSS 2.0