Jag borde plugga

Jag borde verkligen plugga nu, men att kolla tv eller inte göra någonting alls lockar så sjukt mycket mer.
Jag har en del kvar att göra innan sommaren, kommer ändå inte hinna allt så varför göra något alls?
Orkar inte stressa mera, kommer bara få komplettera allt för jag hinner inte lägga ner energi på det.


Nej, jag tror jag skiter i skolan nu och gör allt i sommar.
Det spelar ju ingen roll ändå...

Lördag hela dagen!

Idag är det lördag hela dagen, vilket betyder att vi har hunnit med både torsdag och fredag sedan jag bloggade sist...

I torsdags hade vi ju, självfallet, torsdagsutgången till X&Y som denna torsdag hade sommartema, myycket bra musik fast det var sjukt trångt bland alla parasoll och palmer. Innan utgången hann vi med en innomhus-grillning och lite lekar med faddrarna, hem och bytte kläder och förfestade hos Saris och Oscar! Trevligt som alltid!
Jag och Oscar körde en favorit i repris av vår låt Sorry som en liten... sässångsavslutning! Blev lite tårar och mycket skratt... nu väntar vi bara till nästa vecka då tårarna är givna, eftersom en del av oss inte kommer att ses fören i januari... usch.

Fredagen blev det en sväng till kårkontoret, klippte håret på Zeb, fikade och hade de gött! Sedan gick jag och skaffade ny mobil. Han har ju skaffat 3 nu, så bäst att jag med har det så vi ringer gratis till varandra... jag la även till en funktion med gratis sms till alla nät, så nu tänker jag sluta ringa och bara smsa ;D
Senare på eftermiddagen packade vi väskan och dra iväg till vattentornet för att grilla och festa loss med Depom, han är ju numera hedersmedlem ;) Efter grillandet blev det en svängom med singstar hos Sofis innan kåren och bartömningen (som det inte får heta så nu kallas det för avslutningspub)!
Det var galet kul och massor med godingar där!

Den bästa godingen av dem alla var min Frida! ÄNTLIGEN har hon kommit hem till mig :)

Han fick dock gå hem tidigt för att orka upp och skriva tenta idag... stackarn... men det gick nog bra tror jag!

Jag däremot stannade all night long, fast fick ringa så han kunde öppna dörren... eftersom mina nycklar befann sig i den väska han tog med sig hem... typiskt.

Ja... så nu är det lördag.
Åt ganska nyss frukost, så dagen är inte riktigt igång ännu, men dagen bjuder på fint väder(!!) så vi ska grilla på balkongen i kväll, kolla på en film och mysa! LOVELY.

Är det en bra dag idag?

Idag är det onsdag.
Är ledig från skolan så passar på att plugga. Har redan skrivit en komplettering på en föreläsning jag missade, två sidor... så är rätt slut i hjärnan, därför tar jag mig en pluggpaus.
Jag fixade frukost åt mig och honom innan och vi satt i soffan och åt, det var mysigt även om vi inte satt i samma soffa, höll om varandra eller knappt pratade med varandra. Men att han bara är här gör mig lugn, trygg och glad. Efter frukosten satte jag igång med pluggandet men nästan direkt fick jag jätte ont i magen. Vet inte varför men det gick över efter en stund.
Jag kan ju inte äta så mycket laktos, men åt ju låglaktosfil till frukost så borde ju inte vara det... eller har jag blivit mer kännslig? eller är det något annat fuffens med magen? penicilinet kanske?
Jaja... bara det inte kommer tillbaka så...

Ute är det varmt, men det blåser som tusan. Var nästan på storm i natt och jag vaknade flera gånger av att det slog mot fönstret. Men det har ju slutat regna i alla fall, och det är ju inte illa!

I går ringde min älskade Nea och vi pratade i över en halvtimma. Hjälp vad jag har saknat henne... måste bli skärpning på mig, är så dålig på att höra av mig till alla "gamla" vänner... Men det är faktiskt rätt svårt att hålla koll på allt här, och allt där hemma samtidigt. Hoppas bara ingen känner sig glömd eller ignorerad, för det är verkligen inte min mening!
Älskar er alla!



Jag är föresten fortfarande inne i ett litet lyckorus från i söndags kväll... hoppas bara planerna blir till verklighet snart!



Stress stress

Fick vänta rätt länge på folket i lördags... och de som inte skulle komma alls var de som kom först.
Men en mysig förfest och en trevlig kväll blev det! Synd bara att han inte var hemma, men men.

Söndag flög förbi.
Pluggade och åt pizza, mös i soffan och kollade på tv.

Måndag och tillbaka till skolan, föreläsning och littsem.
På kvällen ännu mer plugg... insett nu att jag aldrig kommer bli klar innan sommaren så håller på att priorietera, vad måste jag göra innan, vad kan jag göra i sommar och vad måste jag göra i höst.
Inte kul men det är inte lätt att va sjuk...

Stannade hemma från föreläsningen idag och har strukturerat upp lite vad som ska göras och hur... snart är det dock dags att gå till skolan och skriva ut lite saker innan det sista seminariumet. Skönt att det inte kommer fler i alla fall..!
Har två kvar att komplettera, så helt över är det ju inte.

Nej, om man ska ta en duch och fundera på vad man ska äta nu innan det är dags att bege sig.

Update

I går blev det harry-potter för hela slanten! såg 3an 4an och 5an med Sara, Helen, Oscar och Marty och så åt vi tacos med... mumma!
Vi var ju tvungna att kolla in dem innan sommarn nu efter som 6e kommer att gå på bio i sommar! Längtar!

Idag har vi varit nere på stan, marknad här i Borran.. var väl inte direkt något att ha... men det var lite småtrevligt. Nu har Han åkt till götet på inflyttningsfest och snart kommer vännerna hit på pre-party! Utgång är givet, harrys eller x&y...

Nästan frisk nu, bara lite ont i halsen och snorar. Skönt!

Mamma ringde innan, de är nere på torpet utanför Kalmar och röjer, mäklaren har varit där och nu ska vi bara vänta...
Det var ju min gammelmormor som ägde stugan så nu när hon gått bort ska den säljas. Ingen som har tid och ork att vara där och sköta om det längre.

Nje, om man ska klä på sig och sminka sig lite kanske... snart kommer folket!

I'm back!

Hello!

Efter en underbar vecka i Spanien med sol, bad och äventyr så ligger jag nerbäddad, sjuk...

Men först en samanfattning av Spanien:
Lördag: vi åkte rätt tidigt på morgonen för att plocka upp Lisa innan flyget... flygresan gick rätt bra, hade en sjukt söt unge framför oss och en sjukt jobbig unge bakom oss... och det var rätt mycket turbulens i luften så man fick knappt gå på toaletten. Vi landade och höll på att dö av värmen! Åskan hade lättat med det kvalmiga var kvar. Fick vänta på våra hyrbilar i nästan en timma och sedan begav vi oss mot vår by! Väl framme var vi trötta och hungriga... vi tog en tur i byn för att köpa vatten och frukost, men det mesta var stängt så vi lyckades bara få tag på vatten. Som tur var hade Gerd gjort pannkakor som vi kunde äta till kvällsmat!
Söndag: vi gick upp rätt tidigt för att bege oss till ett köpcentra några mil från vår by... men det var stängt. Typ allt i hela Spanien var stängt... men vår lilla kvartersbutik var öppen så vi fick gå dit och handla det nödvändigaste. Söndagen blev annars en slapp dag, lite solande, lite badande i poolen... promenad i samhället... mysigt! Vi grillade även på grillstaden som var byggd fast i muren, vid en uteplats vid vårt hus.
Måndag: nu gick det åka till den stora affären! och OJ vilken grej... de hade nog allt... vi blev borta nästan hela dagen ;) På kvällen blev det såklart grillning och vin igen!
Tisdag: utflykt och kolla in havet lite... gött gött. Kvällen bjöd även denna på grillning och vin! Och så pratade jag med Martin i telefon med, han fyllde ju år...lite surt att jag missade det men han fick ju presenter innan som han skulle öppna på födelsedagsmorgonen! Senare under kvällen blev det åska och blixtar som lös upp hela himmlen! LOVELY!
Onsdag: Jag minns inte riktigt vad vi gjorde mer än att åka på marknad... och till köpcentrat igen... och grillade men... jaja ;)
Torsdag: Hm.. Ja just det! Denna dag åkte vi alla 10 för att gå på en marknad... sjukt myket folk och saker överallt! Men det var rätt kul... lite jobbigt med 10 olika viljor bara, men vi fick dela upp oss ändå.
Fredag:  På förmiddagen åkte vi till stranden igen, men för att sola och bada denna gång! Det var underbart! På eftermiddagen låg vi vid poolen och slappade en stund, sedan vad jag nere i byn och gick omkring för mig själv lite, skönt att komma undan alla för en liten stund... köpte ett armband och ett par skor, lovely! På kvällen åt vi födelsedags och tackmiddag ute på en restaurant. Jättetrevligt och jättegott!
Lördag: Vi städade ur vårt hus och slappade ett tag i solen innan vi åt lunch nere i byn för att senare dra oss vidare mot flygplatsen. Flyget var sent, det var problem med antalet passagerare och alla barn skrek... väl hemma i Sverige var vi i alla fall till slut och bilresan hem började. Stannade i Norrköping igen för att lämna av Lisa. Hemma i Jönkan var vi klockan 3 ungefär... galet trötta.
Söndag: blev sovmorgon... hehe... sedan lämnade pappa av mig på mammas kolloni där jag byggde tak på uthuset en stund, sedan hem till mammas lgh och sov en halvtimma innan bussen. Resan hem till Borås blev inte kul. Mådde illa och spydde en gång. Martin mötte mig på stationen och jag var varken trevlig eller fräch... blev hem till sängen...

Så i går, måndag, blev det till att besöka vårdcentralen för halsen gjorde så ont, men det var en förkyldning sa hon så gick vidare till apoteket och handlade massa halstabletter och c-vitamin.. på eftermiddagen rusade febern och jag spydde upp allt jag fick i mig...
Ringde sjukvårdsupplysningen för att kolla lite (jag är ju lite speciell nu när jag inte har någon mjälte ju) mådde verkligen inte bra och de rekomenderade att jag skulle åka upp till akuten.
Så på akuten satt vi från 23 till 02.15... men fick ju i alla fall reda på vad det var för fel till slut.
Så dagens diagnos (eller nattens då) blev först körtelfeber, men eftersom jag redan haft det så blev det "bara" en väldigt stor infektion i halsen... febern beror på infektionen och spyan beror på febern. Jippie!
Men nu käkar jag i alla fall penicillin! Så om 3 dagar så ska jag kunna umgås med folk igen... gud vad jag saknar er mina brudar! Torsdagsutgång blev onsdagsutgång... men den kan jag ju inte vara med på... hur många ska vara i Borran i helgen? Ska vi hitta på något?

Oj sikket inlägg....

Och ännu är det inte klart! ;)
Fått mitt sommarschema nu så ska försöka pussla ihop min sommar... ska ju få in en hel del... typ bröllop, resa, kollonin, stugan, vänner, liseberg mm...
Så vill ni jag bokar in något så hör av er snarast! ;)

NU är både inlägget och jag helt slut...

Lättad men inte helt nöjd..

Det var såklar inte sommen jag väntade på utan dommen.

Mina blodvärden var på topp; 445
Så än så länge har operationen lyckats mycket bra! Värdena kommer att sjunka mer så småning om eftersom kroppen märker att den inte längre behöver överproducera för att hålla balansen.
Hade operationen inte funkat alls hade jag alltså varit tillbaka nere på 25, så nu finns det hopp för ett friskt liv!

Förutom  att mina kalkvärden fortfarande var för höga, och med tanke på vad som finns i släkten och mitt redan nu nedsatta försvar i kroppen så har min journal och mina värden skickats vidare till Sahlgrenska och en expert ska bestämma om vad som ska hända här näst... vänta, ignorera, medecinera eller operera.

I måndags började vi ny kurs, specialpedagogiska perspektiv, intressant men sjukt jobbigt att börja en ny och intensiv kurs såhär sent... men nästa vecka är jag ju inte med så ;) Spain here I comme!
Ja för er som missat det så åker jag hem till jönkan i morgon för att dra vidare till Spanien på lördag! Pappa har ju fyllt 50 så han, Gerd, jag, Lisa, Fredde, Rille, Sandra och barnen ska åka för att fira! Ska bli otroligt skönt och så får jag äntligen träffa min lilla bebis!

Nervös

Är så nervös att mitt hjärta snart stannar.
I går var jag helt väck och kunde inte tänka på annat...
1½ timma kvar till sommen... hjälpes.

Årets första dopp

Årets Valborg firades härligt med grillning, årets första dopp, promenad, glass och kubbspel bland annat! Mycket mycket trevligt! Vi försökte hinna ner till stan från Kype för att se kortégen men vi missade början och fick bara se slutet, typiskt... men kul var det ändå!

Idag har det varit FFF, fest-förenings-fest. Mycket trevligt och superfint väder! Dock sjukt äcklig Dônk... violsmak... urk. Och det gick inte jättebra för vårt lag på tävlingarna, men kul hade vi!

"Festa, amma, festa amma!"

I morgon bär det av till hemlig ort, eventet Cykel för kåraktiva går av stapeln och vi ska till något ställe, vandra en massa, bada, ha sittning och ha det otroligt bra! Vädret är ju tipptopp! (solskyddskrämen används frenetiskt!)
Tror dock att jag är den enda pedagogen, sjukt tråkigt att folk inte engagerar sig och är med på saker... FFF fick vi ju inte ihop ett lag till först... och förra året var vi två lag... illa.
Likaså höstens introduktion... kommer inte bli lätt för oss pedagoger eftersom vi är den största instutionen och har, vad jag vet, näst minst faddrar som ställer upp... inte kul!


Shit... Plåster är galen... hon hoppade upp på stolsryggen och gled ner över mina axlar... Och innan när jag skulle killa och fila mina naglar, hjälpes, hennes nya favoritleksak är nagelfilen... så fort hon hör att jag använder den kommer hon springandes och försöker bita i den, knaskatten.
Dessutom är hon mer fisunge än vanligt, stinky! Tror hon har gnagt på någon krukväxt igen, vet bara inte vilken... detta ska undersökas innom kort.


Orkar inte blogga mera, trött, varm och kall... solfrossa?
Ska dricka några glas vatten och lägga mig i soffan.

RSS 2.0